Beeld: Ben Houdijk, NPO 3FM

Glazen Huis gaat te voet verder

Dit jaar geen Glazen Huis meer, want Serious Request gaat te voet door het land trekken om geld in te zamelen. TivoliVredenburg in Utrecht dient als hoofdkwartier, hier komt een deel van de radio-uitzendingen vandaan en worden optredens, workshops en lezingen gegeven. 

Vanuit Utrecht zullen de dj’s opdrachten krijgen voor tijdens de tocht, de opdrachten worden door het publiek georganiseerd en verspreid over het hele land. Met de nieuwe opzet wil 3FM een nieuwe generatie kijkers en luisteraars aanspreken, Sharid Alles de zendermanager vertelt “Het gevoel en doel van de actie zijn niet veranderd, maar met deze vorm kunnen we het luisterende publiek meer dan ooit bij 3FM Serious Request betrekken en activeren.”

Het geld wat wordt opgehaald zal nog steeds ingezet worden voor het Rode Kruis, het overkoepelende thema is levens redden en men kan kiezen uit de drie onderliggende thema’s: reanimeren in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten. De donateurs kunnen zelf kiezen waar ze actie voor willen voeren of aan welk doel ze willen doneren.