Herman van Veen viert 75e verjaardag met nieuwe voorstelling

Van 21 oktober tot en met 5 december 2020 keert Herman van Veen met zijn nieuwe voorstelling 75 ‘Dat kun je wel zien dat is hij’ terug naar Koninklijk Theater Carré. Op 14 maart 2020 viert Herman van Veen zijn 75e verjaardag. Tijdens deze 75 jaar stond hij vele malen op het toneel van het theater.

Herman van Veen groeide op in Utrecht waar hij ook het conservatorium bezocht. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het soloprogramma Harlekijn. Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van zijn hand verschenen tot op de dag van vandaag honderdtachtig cd’s, even zoveel boeken en zo’n vijfhonderd schilderijen. Voor zowel zijn artistiek werk als zijn inzet voor projecten ten behoeve van vrede, veiligheid en verbondenheid is hij talloze malen onderscheiden.

In mei 1971 stond hij voor het eerst met de voorstelling Harlekijn in Carré. Herman was toen 26 jaar. Louis Dekker, voormalig administrateur van Carré, haalde Herman over als artiest zijn stap naar Carré te zetten. Op 25 november 2015 speelde Herman er zijn 500ste voorstelling.
Aan het einde van de reeks voorstellingen volgend jaar heeft Herman maar liefst 580 keer in het historische theater aan de Amstel gespeeld.