Campagnebeeld Het Grootste Museum van Nederland. Beeld: Arjan Bronckhorst.

Het Grootste Museum van Nederland gaat nog groter

De Nederlandse kerken- en synagogesamenwerking ‘Het Grootste Museum van Nederland’ breidt zich verder uit. De Kathedraal van Haarlem, de Munsterkerk in Roermond en de Walburgiskerk in Zutphen voegen zich bij het initiatief van Museum Catharijneconvent. 

Het Grootste Museum van Nederland wil het toegankelijker maken om nationaal religieus erfgoed te bezoeken. Vorig jaar ging het initiatief van start en opende de deuren van zestien kerken en synagogen samen het Grootste Museum van Nederland. Sindsdien bezochten zo’n honderdduizend bezoekers de bijzondere geschiedenis, architectuur en kunstwerken, dat het Grootste Museum van Nederland te bieden heeft. Met het toevoegen van drie nieuwe locaties voorziet initiatiefnemer Museum Catharijneconvent Nederland van nog meer diversiteit. 

Succesvolle start
Terwijl Nederlanders in buitenland de ene kathedraal na de andere bewonderen, worden die in ons land vergeten. Het Grootste Museum van Nederland heeft hier in 2017 voor het eerst verandering in gebracht. Naast de 8500 orgelpijpen, 85 kroonluchters, meer dan 320.000 kaarsjes en 1500 m2 vloeroppervlakte verdienen vanaf 14 juli ook de Romaanse Munsterk, de Kathedraal van Haarlem en de Walburgiskerk om belicht te worden. Door middel van een audiotour duiken en dwalen bezoekers in de bijzondere verhalen van de gebouwen.