Beeld: Studio Kastermans.
Beeld: Studio Kastermans.
Beeld: Studio Kastermans.

Hilversum opent feestelijk de Media Mile

De mediastad viert 100-jarig bestaan met de Media Mile. Een nieuwe attractie voor jong en oud. Met de hulp van slingers en rook onthulde wethouder Wimar Jaeger de Media Mile. De Media Mile zal samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een interactieve mediaroute vormen door de hele stad. De attractie speelt met het gebruik van augmented reality in op de nieuwste mediatech-trends en is een ware belevenis voor bezoekers.

De onthulling van de Media Mile werd geïntroduceerd door een klassiek Polygaan journaal. In zijn korte toespraak benadrukte wethouder Wim Jaeger hoe bijzonder de Media Mile is voor de stad Hilversum. De zuil met daarin een ouderwetse zwart-wittelevisie, werd door de wethouder met een trek aan een knalgeel koord onthuld. Na afloop van de opening werden de aanwezigen uitgenodigd om de start van de Viering van 100 Jaar Mediastad in het Beeld en Geluid bij te wonen. Hier spraken mensen als Frank Volmer, directeur van de STER en burgemeester van Hilmersum, Pieter Broertjes.

De Media Mile
De route van de Media Mile loopt tussen Beeld en Geluid via het centrum en het Stationsplein in Hilversum. De route wordt begeleid door de gele ‘mile stones’. De komende maanden wordt de route nog uitgebreid. Uiteindelijk groeit de Media Mile uit tot een zes kilometer lange route waar verleden, heden en toekomst samenkomen. Via de Media Mile app is de route voor iedereen te volgen.

Festival op historische plekken in de stad
Op zondag 27 mei is er voor iedereen een groot festival. Het festival vindt plaats op verschillende historische plekken langs de route van de Media Mile.