Humberto Tan gastdirecteur Mauritshuis

Talkshowhost, TV- én radio-presentator (NOS-journaal, RTL Boulevard, RTL Late Night, Radio 538, BNR), quiz-master, fotograaf, auteur, eigenaar van een eigen kledinglijn……iedereen kent Humberto Tan. In zijn CV ontbreekt vooralsnog ‘museumdirecteur’, maar dát verandert op donderdag 13 juni, want dan krijgt Tan voor één avond de sleutel van het Mauritshuis in Den Haag. Op zijn Maurits & Humberto- avond neemt deze veelzijdige man de bezoekers mee in het thema ‘Simpel is genoeg en hoeft niet perfect te zijn’ en kijken zij door zijn ogen naar de 17de-eeuwse kunst van het Mauritshuis.  

Bij zijn voorbereidend bezoek voor de avond viel het Humberto op dat de compositie van enkele 17de-eeuwse schilderijen soms anders is dan wat een 21ste-eeuwer als ‘perfect’ zou ervaren. Niét perfect dus, maar qua compositie toch geheel in balans. In een exclusieve rondleiding, door hemzelf voor 20 bezoekers gegeven, zal Humberto tijdens de avond uitgebreid op dit thema ingaan. De 20 gelukkigen worden door middel van loting tijdens de Maurits& Humberto-avond gekozen.

De bezoekers kunnen deelnemen aan een schrijfworkshop waarbij foto’s door Humberto gemaakt als uitgangspunt worden genomen. Natuurlijk is er voor de gelegenheid een door Humberto ingesproken audiotour te beluisteren. Muziek is er in de vorm van Humberto’s favoriete strijkerstrio van het VU-orkest (in de Gouden Zaal), er zijn flitsrondleidingen, mini-colleges en het Mauritshuis schenkt exotische sappen aan de bar.