Familie Willemse - Sabajo uit Rotterdam werd feestelijk onthaald als 100.000ste bezoeker en poseert voor ‘A Girl’ van Ron Mueck. Beeld: Marco De Swart.
Marc Sijan, Embrace. Beeld: Bram Barentsen.
Tony Matelli, Josh. Beeld: Bram Barentsen.

Hyperrealistische sculpturen verwelkomen 100.000ste bezoeker in Kunsthal

Binnen slechts zeven weken na de opening mocht de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in Kunsthal Rotterdam haar 100.000ste bezoeker ontvangen. De tentoonstelling die uitdaagt tot aanraken is razend populair. Het museum begroette feestelijk de familie Willemse – Sabajo met bloemen, een catalogus en Kunsthal goodiebag. De levensechte figuren verbazen en verwelkomen mensen vanuit het hele land.

Het is de allereerste keer dat zoveel hyperrealistische werken zich blootgeven aan Nederland. Prikkels die je als bezoeker krijgt tijdens de ontdekkingsreis van dubbelgangers ontroeren en verbluffen, maar voelen mag niet. Aan het begin van de tentoonstelling is een sokkel geïnstalleerd met daarop een proefstukje huid. Alleen daar mag de bezoeker ervaren hoe het voelt. 

Creëer jouw hyperrealistische ik 
In de meivakantie kunnen bezoekers zelf aan de slag in het KunsthalLAB. Maak een eigen hyperrealistisch beeldje met klei en mallen en ontdek de basis van de technieken van de hyperrealistische beeldhouwers. Elke zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 en speciaal voor de meivakantie ook op woensdag 2 en 9 mei van 13.00 tot 17.00 is Kunsthal FamilieLAB geopend onder begeleiding van een Kunsthal docent. 

Kinderen leren met de Kijk&Doe-tocht en Kijkwijzer meer over de sculpturen in de tentoonstelling en over zichzelf. Op dinsdag 1 en 8 mei zijn er familietours deze starten om 13.00 en 14.00. Op maandag 30 april en maandag 7 mei is de Kunsthal extra geopend.

The Perfect Night
Na de Post Human Days en het ‘Hyper Weekend’ in maart en april presenteert de Kunsthal ook in mei en juni weer activiteiten rondom de tentoonstelling. Op vrijdagavond 11 mei organiseert de Kunsthal samen met het Rotterdamse online radioplatform Operator: The Perfect Night. Eennacht waar publiek de hyperrealistische sculpturen ontmoet en beleeft met een live talk show. Sprekers zijn onder andere Manon van Driel, manon la décadence, en beeldend kunstenaar Lotte Meret. Daarnaast is er een art performance van de groep Ytopia van kunstenaar Yvonne Bellen. De nachtelijke ontmoeting wordt afgesloten met een feest in het Kunsthalcafé. Klik hier voor meer informatie.