ames Dean en Natalie Wood in Rebel Without a Cause (1955)

James Dean middels fijne technologie te zien in nieuwe actiefilm

De in 1955 overleden James Dean is binnenkort weer te zien op het witte doek. Met behulp van oude foto’s en videobeelden verschijnt de acteur in de actie-drama Finding Jack, die zich afspeelt ten tijde van de Vietnamoorlog – meldt The Hollywood Reporter woensdag.

Finding Jack is gebaseerd op de gelijknamige roman van Gareth Crocker die het verhaal vertelt van de tienduizend militaire honden die na het einde van de Vietnamoorlog in Azië werden achtergelaten. De animatie van James Dean vertolkt het personage Rogan, een van de twee hoofdrollen.

Via Computer Generated Imagery (CGI) worden oude beelden van Dean gebruikt om het personage een gezicht te geven. Een stemacteur spreekt zijn stem in. "We zochten hoog en laag naar het perfecte personage om de rol van Rogan af te beelden, die een aantal extreem complexe karakterbogen heeft, en na maanden onderzoek kozen we James Dean," zei Anton Ernst, die samen met Tati Golykh de regie van de film op zich nemen.

De opnames van de film starten op 17 november. Naar verwachting is de film wereldwijd te zien tijdens de Amerikaanse viering van de Veteranendag in 2020.

Voor meer informatie over het project, klik hier.