Kasteel Ruurlo met "Portret van Mathilde de Doelder" (1963) op de achtergrond. Beeld: Eva Broekema
Museum MORE - Kasteel Ruurlo

Kasteel Ruurlo brengt ode aan Mathilde Willink

Het leven van model en societyfiguur Mathilde de Doelder, beter bekend als Mathilde Willink (1939-1977) was vol met glamour, extravagante kleding en had helaas een tragisch einde. Toch is haar spannende persoonlijkheid nog steeds in leven, waardoor zij dit weekend herdacht en geëerd wordt in Kasteel Ruurlo. 

Aanstaande zaterdag 7 juli is het namelijk 80 jaar geleden dat Mathilde geboren werd. Ter gelegenheid hiervan kunnen bezoekers op die dag in Kasteel Ruurlo bij haar beroemde portret genieten van gratis flitscolleges over de extravagante muze van schilder Carel Willink. Een ode aan Het Fenomeen, levend kunstwerk, paradijsvogel, gekleed in uitzinnige creaties van Fong-Leng. Een vrouw wier voornaam genoeg was. Amsterdamse trambestuurders waarschuwden passagiers: "Alle ogen naar rechts, daar loopt Mathilde!"

Zoektocht naar de ware Mathilde
In Kasteel Ruurlo zijn ook 5 creaties van Fong-Leng te zien. De eerste 10 bezoekers van Kasteel Ruurlo ontvangen op zaterdag 7 juli ook de veelgeprezen biografie Mathilde - Muze, mythe en mysterie. Het boek is een zoektocht van auteur Lisette de Zoete naar het leven van deze markante persoonlijkheid met interviews met o.a. Fong-Leng, Marte Röling, Imca Marina, Lotti en Maria Heyboer en Mathildes zussen. 

Klik hier voor informatie over deze speciale dag.