Kickstart Cultuurfonds deelt 3,1 miljoen uit aan producenten van podiumkunsten

Het Kickstart Cultuurfonds geeft 3,1 miljoen euro aan 99 producenten van professionele podiumkunsten, zodat ze hun producties coronaproof kunnen maken en het publiek weer op een veilige manier kunnen bereiken.

Het tijdelijke noodfonds heeft als doel om ook tijdens de crisis een zo groot mogelijk publiek weer in aanraking te laten komen met kunst en cultuur, live óf via een livestream.

Dat de nood in de culturele sector hoog blijft, blijkt uit de grote hoeveelheid aanvragen die blijven binnenstromen. Er is dit jaar in totaal 20 miljoen euro beschikbaar, naast de 16 miljoen euro die in 2020 al werd gedoneerd. In de eerste van de twee aanvraagronden dit jaar kwamen er maar liefst 469 aanvragen binnen van culturele instellingen, wat resulteerde in 8,9 miljoen euro donaties aan 261 producenten van professionele podiumkunsten, muziekpodia, musea en theaters.    

Producenten kunnen dit jaar voor het eerst aanvragen doen om een productie geschikt te maken voor streaming en zo ook online aanbod bieden. Ook nieuw is dat schenkingen van particulieren mogelijk zijn. Alle bedragen, van groot tot klein, zijn tot 1 juli welkom op cultuurfonds.nl/kickstart en komen ten goede aan de producenten, muziekpodia, musea en theaters die aanvragen indienen om hun publiek straks weer veilig en coronaproof te kunnen ontvangen.  

Terug naar het overzicht