Schateiland Boerhaave in de kapiteinshut kwadrant de hoek meten. Beeld: Rijksmuseum Boerhaave.
Schateiland Boerhaave met het dubbelportret van de chirurgijns. Beeld: Rijksmuseum Boerhaave.
Schateiland Boerhaave het_fabeldier. Beeld: Rijksmuseum Boerhaave.

Kinderen vinden schatten in Rijksmuseum Boerhaave

Om de zomer te vieren heropent Rijksmuseum Boerhaave de interactieve kindertentoonstelling ‘Schateiland Boerhaave’. Kinderen krijgen de kans om met een schatkaart de Gouden Eeuw te ontdekken. De avontuurlijke tentoonstelling verrast en daagt kinderen uit om niet stil te zitten. 

De expeditie ‘Schateiland Boerhaave’ neemt bezoekers driehonderd jaar terug in de tijd. Kinderen starten op het schip en varen mee naar een onbekend eiland waar vreemde dieren en planten hen begroeten. De interactieve kindertentoonstelling richt zich op de leeftijdscategorie van 8-12 jaar, maar ook de allerkleinste krijgen een kans. Zij kunnen zelf een fantasiedier creëren. 

Zonnig in Boerhaave
Plons, spetter en badder in de wetenschapsspeeltuin ‘Waterland Boerhaave’. Hier leren bezoekers hoe we ons land drooghouden. Ook hier hoeft niet stilgezeten te worden: Maal een polder droog of zet bootjes af in de haven. Ook organiseert het museum allerlei workshops als het maken van een elektronische kat met lichtgevende ogen, een hartslagmeter ontwerpen of een monstertje maken. Vind alles op de website van Boerhaave. 

Museum Boerhaave is de zomer lang elke dag open.