KLIKxHAFF klappen uit de school over hun nieuwe Nederlandse animatiefilmfestival

Na maanden van voorbereiding en anticipatie, staan KLIK Amsterdam Animation Festival en Holland Animation Film Festival Utrecht te popelen om hun nieuwe naam te onthullen: Kaboom Animation Festival. Er wordt nog gewerkt aan de nieuwe visuele identiteit, maar er kon niet langer gewacht worden om de spiksplinternieuwe naam wereldkundig te maken en aanvullende informatie te geven over hoe de eerste editie van Kaboom eruit zal zien.

Kaboom Animation Festival zal van 9 tot 17 november plaatsvinden in Utrecht en Amsterdam. Het programma in Utrecht bevat uitsluitend animatie voor kinderen en gezinnen, terwijl de programmering in Amsterdam het beste en nieuwste van een breed scala aan animatie voor volwassenen zal bieden. Ook is er in Amsterdam een speciale focus op industrie-evenementen.

Het festival begint op 9 november met een kleurrijke, op gezinnen gerichte programmering op verschillende locaties in Utrecht. Zowel jong als oud kan hier vijf dagen lang oog in oog komen te staan met hun favoriete geanimeerde personages - zoals Shaun the Sheep, Wallace & Gromit en Ella, Oscar & Hoo. Ook draaien hier films die alleen in Utrecht te zien zullen zijn. Duik in de wereld van het Koreaanse verhaal The Satellite Girl and Milk Cow (Hyeong-yoon Chang, 2014, '81), bouw binnen drie dagen een geanimeerde wereld op of ga met het hele gezin op expeditie om de klanken van Utrecht vast te leggen. Zowel kleine als volwassen ontdekkingsreizigers zijn zoet te krijgen in ons Exploration Station en tijdens de workshops, die geschikt zijn voor verschillende leeftijdsgroepen. Daarnaast organiseren het festival hier de eerste Young Industry Day van Nederland. Mis je kans niet om de nieuwe animatietalenten van Nederlandse kunstacademies te ontmoeten.

Op 13 november verhuist het hele festival naar het Westergasterrein in Amsterdam, waar animatie in al haar geuren en kleuren centraal gesteld zal worden. hier zie je de beste geanimeerde korte films die in competitie zijn voor diverse awards, kun je de nieuwe favoriete Amazon-serie Undone (Hisko Hulsing, 2019) bingen, luister je tijdens de Night of Shame naar verhalen over rampzalige animatieprojecten, vier je 100 jaar Nederlandse animatie en duik je in de wereld van Koreaanse animatiefilms - zowel klassieke als hedendaagse. Bereid je verder voor op premières, branche-evenementen, internationale sprekers, de awardshow, tentoonstellingen, feesten en nog veel meer. De eerste bevestigde avondvullende films zijn Funan (Denis Do, 2018, 88'), een ontroerend verhaal over lef en opoffering in duistere tijden, en Away (Gints Zilbalodis, 2019, 74'), die in z’n geheel is gemaakt door een 25-jarige Letse animator. Deze hypnotiserende film was een van de winnaars op Annecy en gaat over een jongeman die over een onbekend eiland reist. Ten slotte presenteert Kaboom vol trots de eerste spreker: Mike Hollingsworth, de supervising director van BoJack Horseman.