Laurie Anderson, "Chalkroom", 2017. Beeld: Eye Filmmuseum

Kunstenaar Laurie Anderson met “Chalkroom” in Eye

Vrijdag 7 september is Laurie Anderson in Eye Filmmuseum voor een artist talk over haar werk, het belang van storytelling in de politiek en het nut van falen. Een presentatie vol beeld, muziek en verwijzingen naar de helden die Anderson inspireren. 

De aanleiding voor deze artist talk is Laurie Andersons VR-installatie Chalkroom in Eye, uitgeroepen tot de beste VR Experience van het filmfestival Venetië 2017. In haar eerste VR-productie – een samenwerking met de Taiwanese mediakunstenaar Hsin-Chien Huang – fluistert Anderson het publiek teksten in het oor; woorden en tekeningen krijgen gestalte in de ruimte, verkruimelen en vormen zich opnieuw op de zwarte muren. In Chalkroom vlieg je gewichtloos door een wonderlijk universum vol vrije associaties. 

Laurie Anderson talks
In haar artist talk gaat muzikant en beeldend kunstenaar Laurie Anderson dieper in op haar werk en werkproces. Ze laat zien hoe taal en verhalen haar beeldende kunst werk hebben beïnvloed. Haar herkenbare mix van poëzie en gewone taal is een integraal onderdeel van haar schilderkunst, film, virtual reality en muziek.

In deze presentatie zoomt ze verder in op het vertellen van verhalen in de politiek, het belang van een haalbaar plan B en het nut van falen, gelardeerd met veel beelden, muziek en werken in uitvoering. Ook laat ze zien welke invloedrijke personen haar gedurende haar lange carrière hebben geïnspireerd.

“Laurie Anderson: Artist Talk” vindt plaats op 7 september om 20.00 in het Eye Filmuseum. Kijk hier voor meer informatie.