Kunstwerk Van Gogh gestolen uit museum

Inbrekers hebben afgelopen nacht een schilderij van Vincent van Gogh gestolen uit museum Singer in Laren. Het gaat om Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar, een doek dat in bruikleen was van het Groninger Museum. Het is op de internationale Interpol-lijst van gestolen kunstwerken gezet, meldt de politie Gooi en Vechtstreek.

Extra pijnlijk is dat de diefstal van het schilderij samen valt met de geboortedag van Vincent van Gogh. Het ontvreemde werk Lentetuin schilderde hij in 1884 in de pastorietuin van zijn ouders in Nuenen.

De politie onderzoekt de diefstal met meerdere specialisten zoals forensische onderzoekers, de tactische recherche en kunstroof-experts van de landelijke recherche. Kunsthandelaren moeten zich ervan bewust zijn dat het werk is gestolen, stelt de politie in een Engelstalig persbericht. 

Buurtbewoners met beveiligingscamera’s aan hun woningen, wordt gevraagd beelden te delen met de politie als daarop iets te zien is omstreeks 03.15 uur. Op dat tijdstip vond de inbraak in het museum aan de Oude Drift plaats. Tijdens de inbraak werd een glazen deur vernield om binnen te kunnen komen. Na het inbraakalarm zijn agenten direct naar het museum gegaan maar de vogels waren al gevlogen.