Nachtwachtzaal. Foto: Erik Smits

Laat jouw kunstwerk schitteren in het Rijksmuseum

Haal jij je inspiratie uit de kunstwerken van Rembrandt? Of heb jij altijd al de wens gehad om je eigen kunstwerk in het Rijksmuseum te bewonderen? Dit is je kans!

Het Rijksmuseum heeft een oproep geplaatst aan iedereen die een zelfgemaakt kunstwerk wil inzenden. Speciaal voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt zijn zij op zoek naar mooie kunstwerken. Het museum hoopt honderden kunstwerken te kunnen tonen in de tentoonstelling. Deze loopt van 15 juli t/m 15 september 2019.

Het zelfgemaakte kunstwerk moet geïnspireerd zijn op Rembrandt zijn kunst. Het kan een moderne versie van een van zijn werken zijn of een ‘echo’ van Rembrandts kunst. Denk aan zijn kleurengebruik, gevoel voor dramatiek en lichtwerking. Wat voor kunstwerk je inzendt maakt niet uit, het kan bijvoorbeeld een schilderij, foto, beeldhouwwerk of installatie zijn. 

Het kunstwerk kan digitaal ingezonden worden van 1 februari tot en met 31 maart 2019. Voor meer informatie over de inzendprocedure is het belangrijk dat je deze pagina in de gaten houdt.