Beeld: Dream, Moco Museum
Beeld: Let Her Be Free, Moco Museum

Laat kunst in het Moco Museum tot leven komen

Het Amsterdamse Moco Museum heeft de app ‘Moco Play’ gelanceerd. Met de app kan je een digitale laag toevoegen aan de moderne kunst in het museum. Richt je mobiele telefoon of tablet op een kunstwerk en deze komt op jouw scherm tot leven.

Bekijk kunstwerken van Andy Warhol, Yayoi Kusama of Keith Haring. Om de lancering van de Augemented Reality-app te vieren, kan heel Amsterdam alvast buiten de museummuren in het klein spelen met de app. De app nodigt uit om overal te gebruiken, naast de kunst in het museum kan je hem ook gebruiken met digitale afbeeldingen, ansichtkaarten en merchandise van de kunstwerken die het museum verkoopt.

Vanaf maandag (29 oktober) verstopt Moco op diverse locaties in de buurt van het museum een selectie van de kunstwerken in 350 mini-lijstjes. De vinders kunnen met de Moco Play app in het klein zien hoe bijvoorbeeld de vogels afgebeeld op Icy & Sot’s ‘Let Her Be Free’ gaan vliegen. Iedereen die zijn vondst in een selfie op social media deelt met #mocohunt, mag het Moco Museum in de actieweek (29 oktober t/m 2 november) gratis bezoeken en Moco Play uitproberen op de grote werken.

De app is zowel voor iOS als Android beschikbaar.