Uploaded a work by Room for Discussion from https://www.youtube.com/watch?v=8EDMQB82hOQ with UploadWizard

Lale Gül wint met 'Ik ga leven' de NS Publieksprijs

'Ik ga leven' van Lale Gül heeft de NS Publieksprijs gewonnen. Ruim 210.000 stemmen werden uitgebracht, dit is een recordaantal. 

Lale Gül kreeg 32 procent van de stemmen. Dit werd bekend gemaakt in de talkshow 'M'. Lale heeft haar boek geschreven over de Turkse conservatief-islamitische omgeving waar ze is opgegroeid. Door het boek werd ze wekenlang bedreigd en moest ze onderduiken. 

Mensen konden stemmen op hun favoriete boek tot vandaag 19:30. De eerste hoofdstukken van de boeken die genomineerd waren, waren onder andere in boekhandels, bibliotheken en treinen te vinden. Ook online konden de hoofdstukken gelezen worden. 

 

Naast 'Ik wil leven' van Lale Gül, waren 'Bonuskind' van Saskia Noort, 'Derksen' van Michel van Egmont en Antoinnette Scheulderman, 'Martien' van Jan Dijkgraaf, 'Opgewekt naar de eindstreep' van Hendrik Groen en 'Wen er maar aan' van Maike Meijer genomineerd. 

Lale Gül wint een bedrag van 7500 euro, mag een jaar lang eersteklas met de trein reizen en ze krijg eeen sculptuur van Jeroen Henneman. 'De meeste mensen deugen' van Rutger Bregman won vorig jaar.