Portret Anna Enquist door Liesbeth van Keulen

Literatuurmuseum exposeert portrettencollectie online

Het Literatuurmuseum heeft een nieuwe vleugel toegevoegd aan zijn online museum. Vanaf vandaag kan iedereen op Literatuurmuseum.nl dwalen langs de indrukwekkende collectie schrijversportretten die het museum bezit. Thuis vanaf de bank, op de camping, het strand en zelfs in de file op de Route du Soleil kan men surfen langs de koppen van schrijvers van toen en nu.

Waarom was Willem Frederik Hermans ontevreden over zijn portret en welke beruchte meester-vervalser portretteerde de inmiddels allang vergeten Ben van Eysselsteijn? De digitale versie van de Nationale Schrijversgalerij is voorzien van anekdotes, literaire wapenfeiten, kunstenaarsvriendschappen en opmerkelijke gebeurtenissen uit een schrijversleven.

In pakkende stukjes worden de verhalen achter de portretten verteld. Ontdek welke schrijfster opvallend veel op Nelleke Noordervliet lijkt, zie wie met een jeugdportret is vertegenwoordig en lees over de diepere betekenis achter het imponerende portret van Anna Enquist. Het museum zal de galerij de komende maanden uitbreiden met nieuwe portretten en verhalen.