‘Marina Abramović, Four Crosses: The Good (positive), 2019 (detail). Met dank aan de Marina Abramović Archives. © Marina Abramović’.

Marina Abramović onthult tentoonstelling in het Stedelijk Museum

Marina Abramović, een van de vooraanstaande pioniers van de performance- en body art-kunstvorm, opent haar nieuwste tentoonstelling in het Stedelijk Museum. Samen met haar partner Ulay staat ze bekend om haar langdurige performances waarin ze de grenzen van het lichaam en haar fysieke en mentale uithoudingsvermogen verkent. In latere solo-optredens richtte ze zich meer op het verkennen van spiritualiteit en het aangaan van interactie met het publiek, waarbij ze deel uitmaakte van een gedeelde energie.

 

De tentoonstelling van Marina Abramović in het Stedelijk Museum vindt plaats van zaterdag 16 maart tot zondag 14 juli. De tentoonstelling bevat foto's, video's, sculpturen en live-uitvoeringen van vier performances die voor het eerst in Nederland te zien zijn. De vier performances zijn onder andere "Art Must Be Beautiful, Artist Must Be Beautiful", "Imponderabilia" (samenwerking met Ulay), "Luminosity", en "The House with the Ocean View". Bezoekers kunnen ook deelnemen aan interactieve elementen in twee performances: "Work Relation" (met Ulay) en "Counting the Rice" van de Abramović Methode.

 

De performances vinden dagelijks plaats van 10.30 tot 17.00 uur. Het precieze tijdschema wordt niet bekendgemaakt, dus ongeacht wanneer je komt, zul je altijd een voorstelling kunnen bijwonen.

 

Wil je deze unieke voorstelling ervaren? Koop dan je kaartje via de website van het Stedelijk Museum Amsterdam.