Mixed-reality game ‘Blok Out’ toont geschiedenis Blokhuispoort

Woensdag 18 april lanceert BOEi de mixed-reality game Blok Out, een eigenwijze ervaring die zich afspeelt in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Het spel vertelt het verhaal van een sleutelbewaarder die zijn geheugen kwijt is. Door met de camera van een mobiel verloren herinneringen op te sporen leert de bezoeker over de geschiedenis en gangen van de Blokhuispoort.

Doorgeven van verhalen 
Op 18 april 1974 weet Aage Meinesz, de Meesterkraker, met behulp van een snijbrander te ontsnappen uit de Blokhuispoort. Precies 45 jaar later, op 18 april 2018, komt dit verhaal als één van de vele verhalen in de game terug. De jacht door de verhalen is een reis waarbij de bezoeker doormiddel van augmented- en virtual-reality raadsachtige puzzels moet oplossen. 

BOEi, eigenaar van de Blokhuispoort en verantwoordelijk voor de restauratie en herbestemming van het monumentale complex, heeft het doorgeven van verhalen in haar bedrijfsmissie opgenomen. Blok Out is een nieuwe en innovatieve manier om dat te doen. De game, ontwikkeld door Grendel Games en Critical Bit, is een escaperoom en virtual reality spel in één en biedt bezoekers van de Blokhuispoort de kans om het gebouw op unieke wijze te beleven.  

Arno Boon, directeur BOEi: “De Blokhuispoort is in feite één grote verhalenschatkist: ‘Eeuwenlang werden hier mensen opgesloten en tijdens de Tweede Wereldoorlog vormde de Blokhuispoort het decor voor de Overval, een spectaculaire verzetsdaad. Wij zien het als onze taak om die verhalen door te blijven geven aan de volgende generaties en de inzet van digitale middelen is daarbij relatief nieuw. Ontwikkelaars Grendel Games en Critical Bit zijn beide huurder in het gebouw. We zijn bijzonder trots op het resultaat, een primeur in de erfgoedwereld.’ 

Jan-Jaap Severs, Grendel Games: “De Blokhuispoort is een uniek gebouw met een imposante poort, donkere gangen, originele cellen en een binnenplein waar vroeger de gevangenen werden gelucht. Dat gevoel hebben we gevangen in een unieke game waarin zowel ‘augmented reality’ als ‘virtual reality’ is toegepast.”

De mixed-reality game kost €10,- en kan vanaf 18 april via de app-stores voor iPhone en Android gedownload worden.

Klik hier voor meer informatie.