Lichtshow in Rijksmuseum van Oudheden tijdens Museumnacht 2017.

Museumnacht Leiden gaat dit weekend van start

Zaterdag 2 juni begint alweer de 10e editie van de Museumnacht Leiden: een avond waarop de musea tot laat open zijn en zo mensen kunst van een andere kant laten zien. Leer Sumoworstelen in het Japanmuseum Sieboldhuis, doe mee aan de rollerdisco op het Nachtpad, of luister naar muziek van Nico Dijkshoorn in het Museum Volkenkunde.

Vorig jaar kwamen meer dan 4300 cultuurliefhebbers Museumnacht Leiden, en dit jaar hoopt de organisatie opnieuw zo’n hoog aantal te halen. De Nacht wordt geopend op de Beestenmarkt, waarna bezoekers doorstromen naar de musea. De musea bieden een podium voor tentoonstellingen, muzikale optredens, interactieve workshops en lezingen. 
Zo wordt er een grote kermis georganiseerd in Molenmuseum de Valk, praat Kim Holland in Museum Boerhaave over de ontwikkeling van hi-tech seksspeeltjes, of kun je dansen op de muziek van DJ Jody in de Egyptische Tempel van het Rijksmuseum van Oudheden. Het Nachtpad verbindt al deze activiteiten en leidt de bezoekers op een bijzondere wijze door een onvergetelijke nacht. Afsluitend is er een afterparty om de avond feestelijk af te sluiten.

Toegangskaarten
Het toegangsbewijs voor Museumnacht Leiden is een polsbandje: deze geldt als passe-partout voor de deelnemende musea, het vervoer en de Afterparty bij de Waag. Gooi het kaartje vooral niet weg na de Museumnacht, want ook dit jaar geldt er een terugkomactie. Tegen inlevering van het Museumnacht 2018-polsbandje geldt t/m 3 september 2018 een speciale “2 voor de prijs van 1” korting. Bij een voltarief kaartje kan de tweede persoon gratis naar binnen bij één van de volgende musea: Hortus botanicus Leiden, Oude Sterrewacht, Museum Volkenkunde, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, Molenmuseum de Valk en Japanmuseum SieboldHuis.

De early-bird tickets zijn al uitverkocht, maar toegangskaartjes (sommige met een speciaal arrangement) zijn nog steeds te koop vanaf €13,75 per stuk. De Museumnacht Leiden op zaterdag 2 juni loopt van 17.00 t/m 01.00.

Klik hier voor meer informatie over de toegangstickets en het programma van de Museumnacht 2018