Tekeningen van Geertje Geertsma, Mariette van Erp.
Tekeningen van Sabine Liedtke, Danielle Lemaire.
Tekeningen van Eliane Gerrits, Emmy Bergsma, Bernadette Beunk.

Muzikaal ontwaken met tekenkunst en muzikale improvisaties

De eerste weken van de zesde editie van het Tekenkabinet in Amsterdam zijn door een breed publiek goed ontvangen en bezocht. Op zondagmiddag 6 mei wordt de tentoonstelling feestelijk gevierd. Eerder die zondag vindt de start plaats van het cultureel seizoen van ‘Dichtbij het park’. 

Grote tekenkunst op klein formaat 
Het Tekenkabinet is een expositie door honderd tekenaars geopend op 1 april. De tekeningen blinken uit in hun diversiteit en lokken een reactie uit tussen vriend, (on)bekende en collega tekenaar. Publiek wordt op 6 mei om 15.00 ontvangen om de eerste maand en de resterende duur van de expositie te vieren. Tot 17.00 staat het tekenkabinet in het teken van tekenkunst, natuur, een hapje en een drankje en gezelschap van tekenenthousiastelingen. De tentoonstelling van het Tekenkabinet loopt t/m zaterdag 30 juni. Klik hier voor meer informatie. 

Improviseer met Dichtbij in het park
Ook wordt die zondag het seizoen geopend van ‘Dichtbij in het park’. ‘Dichtbij in het park’ is een reeks concerten die het voorjaar en de zomer lang elke eerste zondag van de maand plaatsvindt. Laat je aanstaande zondag muzikaal ontwaken door een ontbijt in het park en maak kennis met groene initiatieven in en om het park. Op het programma staan piano-improvisaties van Marianne Slot, gitaar en zangimprovisaties door Wim Rozendaal en een Jiddisch Ensemble van Sjalsjelles. Publiek wordt om 12.00 verwelkomd voor de seizoensopening.