Beeld: Museum Speelklok.

Muzikale robots trappen in meivakantie internationaal robotproject af

Museum Speelklok staat deze meivakantie in het teken van muziekrobots. Als voorproefje van de internationale tentoonstelling Robots love Music, die aankomend najaar arriveert in het museum, verrassen de eerste robots bezoekers al op 28 oktober. Sta oog in oog met het opmerkelijke robotduo De Double Tino uit begin jaren ’30 of knutsel jouw eigen muziekrobotje. 

De Double Tino
Waar dit mechanische jazzduo al vanaf de jaren ’30 Franse cafés en podia veroveren met hun accordeon en drumklanken, reizen ze nu de hele wereld over. Achter de Pneuma Accordeon Jazz gaat een ingenieuze techniek schuil, die op dit moment extra goed te zien is. Terwijl de kleding van de muzikanten gerestaureerd wordt, treedt het iconische duo ‘naakt’ op. Op zondag 29 april wordt het robotduo verwelkomt door een levende accordeonist en percussionist. Die hele dag lang vormen levende muzikanten samen met De Double Tino een kwartet en klinkt er jazzy muziek door het Speelklok.

Knutsel jouw eigen Muziekrobotje
Er is ook plaats voor de enthousiastelingen die gek zijn op plakken, tekenen, lijmen en versieren. De meivakantie lang, 28 t/m 13 mei, kunnen bezoekers een eigen muziekrobotje maken. Met een klein muziekdoosje en een robotbouwpakketje kunnen bezoekers aan de slag. 

Het is een doorlopende activiteit en de extra kosten hiervoor zijn €4,-. De adviesleeftijd is 5+.

Robots love Music
Vanaf dit najaar, 21 september 2018 t/m 3 maart 2019, vult Museum Speelklok zich met de tentoonstelling Robots love Music. Luister naar hun livemuziek en ontdek dat de oudste en nieuwste muziekrobots naast hersens ook een hart hebben. De robots hebben allerlei nationaliteiten en komen harmonieus samen bij het Speelklok samen om muziek te maken.