Jip Heijmerink en Blijde Ligthart van My Daily Shot of Culture. Jip Heijmerink met Alex van Warmerdam
Jip Heijmerink met Alex van Warmerdam Jip Heijmerink en Blijde Ligthart van My Daily Shot of Culture.

My Daily Shot of Culture bezoekt Alex van Warmerdam in EYE

Zoemende vliegen, onbenullige moorden en absurde taferelen. Allemaal onderdeel van het werk van filmmaker, kunstenaar en schilder Alex van Warmerdam. Niet de meest uitnodigende onderwerpen. Toch gingen cultuurvloggers Jip Heijmerink en Blijde Lighthart, van My Daily Shot of Culture, naar de eigenwijze tentoonstelling: L’histoire kaputt: Het nieuwste schouwspel in EYE die de gekste associaties uitlokt.Eén keer per maand kiezen Jip en Blijde een tentoonstelling uit de Culturele Agenda. Voor deze vlog gingen zij naar de tentoonstelling Alex van Warmerdam: L’histoire kaputt in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Een tentoonstelling die ons Nederland toont op allerlei manieren.

Holland op zijn lulligst
Onderwerpen die op zich vies, raar of eng lijken, transformeert Van Warmerdam in eigenzinnige situaties. Jip en Blijde zochten hem op tussen zijn installaties, filmwerk en schilderijen en praatten over zijn werk. Ook bezoekers, curator Jaap Guldemond, acteur Gijs Scholten van Aschat en Wim Pijbes, oud-directeur van het Rijksmuseum, ontkwamen niet aan de cultuurvloggers. Zo noemt Wim Pijbes de tentoonstelling ‘fascinerend’ en ‘Holland op zijn lulligst’. 

Alex van Warmerdam: L’histoire kaputt
Voor L’histoire kaputt creëerde Van Warmerdam nieuw werk dat hij mixt met bestaand werk. In de tentoonstelling strooit hij zijn raadselachtige gedachtes door het EYE heen en laat het absurde de bezoeker verleiden. Mysterie dat naar reacties roept. L’histoire kaputt is nog t/m 2 september 2018 te zien. 

Lees meer over de tentoonstelling Alex van Warmerdam: L’histoire kaputt.

Benieuwd wat My Daily Shot of Culture nog meer doet?
Bekijk het Youtube kanaal