Beeld: My Daily Shot of Culture.
Beeld: Public Art Amsterdam.

My Daily Shot of Culture op kunstroute door Amsterdam Noord

Een borst, een puntschoen en een bot. Op de stoep van een druk kruispunt in Amsterdam Noord staat iets dat lijkt op een wiel. Niks is minder waar. De sculptuur heet het Noordbeeld en is bedoeld als ring versierd met allerlei attributen. Eigenwijs heeft een autoverhuurder er toch een reclamebord naast gezet, wat alleen nog maar meer de indruk opwekt dat het een wiel is. Het Noordbeeld maakt deel uit van de openbare kunstroute door Public Art. Jip Heijmerink van My Daily Shot of Culture pakte haar fiets en trapte Noord door.

Eén keer per maand kiezen Jip en Blijde cultuur uit de Culturele Agenda. Voor deze vlog ging Jip naar buiten voor de (fiets)kunstroute van Public Art. Heel Noord door vergezeld door kunst en Isabelle Nelis, de gids die de Public Art-fietstours verzorgd vanuit Artifex. Public Art in Amsterdam Noord
In de nieuwe vlog ontdekt cultuurvlogger Jip Ferrotopia: Een wereld van ijzer. Met de zelfgecreëerde plek tonen en bevragen verschillende kunstenaars de makerscultuur. Weer een verrassing die je zomaar ongepland tegen kan komen. Public Art schijnt samen met 11 kunstinstellingen in Amsterdam licht op die verrassingen. Dit jaar onder het thema Pay Attention Please!, want dat is wat je moet doen om de openbare kunst niet te missen. 

Fietstour met Artifex
Cultureel Organisatiebureau Artifex geeft meer context aan de kunstroute 'Pay Attention Please!'van Public Art Amsterdam. Zij hebben een gids de uitdaging gegeven om publiek mee te nemen naar de rafelranden van de stad. Niet alleen om openbare kunst te zien, maar ook voor het verhaal erachter. Elk weekend is er een tocht. Klik hier voor alle informatie en fiets mee. 

Meer My Daily Shot of Culture.