Fragment uit de expositie met werk van o.a. Marlene Dumas, Berend Strik & Terry Rodgers

Nasty Women haalt bijna €20.000,- op voor goede doel

De Nasty Women-expositie in De Balie heeft bijna €20.000,- opgeleverd voor het goede doel. De volledige opbrengst van de expositie werd zondagavond door Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen overhandigd aan Elance Academy, een coachingsacademie voor jonge vrouwen, en aan het Anticonceptiespreekuur voor ongedocumenteerde vrouwen in de Bijlmer, van Dokters van de Wereld. Bijna alle kunstwerken van de expositie werden verkocht.  

De expositie Nasty Women/#teamFemke in De Balie opende op zondag 8 december met maar liefst 270 kunstwerken van 237 internationale kunstenaars. De kunstenaars varieerden van wereldberoemd tot aanstormend, van 20 tot 80 jaar, van Amsterdams tot New Yorks en van Braziliaans tot Nieuw-Zeelands. Alle deelnemende kunstenaars doneerden hun kunst.

Nasty Women is een wereldwijde antiseksisme-beweging die ontstond nadat Donald Trump tijdens de verkiezingscampagne Hillary Clinton een 'nasty woman' noemde. In reactie daarop organiseerde een groep Nasty Women internationaal tientallen tentoonstellingen waar duizenden kunstenaars aan meewerkten. Alle opbrengsten gingen naar organisaties die opkwamen voor vrouwenrechten. De Amsterdamse expositie in De Balie werd geïnitieerd door Airco Caravan en TINKELBELL.. In het verlengde hiervan organiseerde De Balie het programma I’m Not Bossy, I’m the Boss, terug te zien via deze link.