Theodoor Adriaans voor Sieradenmuze.nl. Jody en Benjamin dragen Bottenketting van Felieke van der Leest (1997), Moeder Dao van Peter Hoogeboom (1995) en vintage oorbellen (privébezit).

Nederlandse musea met sieradencollecties lanceren platform Sieradenmuze

Museum Arnhem lanceert samen met Modemuze en vijf andere Nederlandse musea het nieuwe online sieradenplatform Sieradenmuze. Op deze website zijn de sieradencollecties van verschillende musea samengebracht- van modern design tot historische uurwerken. Het platform is vanaf vandaag online.  

Sieradenmuze is een initiatief van Museum Arnhem, Centraal Museum, Rijksmuseum, TextielMuseum, CODA Museum Apeldoorn, Design Museum Den Bosch en Modemuze. De musea werken als collectief samen, maar ieder vanuit eigen expertise. De verschillende collectieprofielen die aanwezig zijn binnen Collectie Nederland worden op het platform gezamenlijk gepresenteerd.

De website richt zich op het delen van kennis over sieraden, het samenbrengen van een community en de sieraden bij een breed en divers publiek onder de aandacht brengen. Wekelijks komen er nieuwe sieraden, blogs en dergelijke online. Deze verhalen worden gemaakt door experts en liefhebbers uit het veld: professionals, studenten, sieradenmakers en dragers. Hierdoor wordt de enorme variëteit en betekenis van sieraden binnen museale collecties vergroot.

Voor meer informatie over Sieradenmuze en de collecties, klik hier.