Nederlandse natuurmusea zoemen de lente door

Vanaf 15 april tonen 11 Nederlandse Natuurhistorische musea 'Nederland Zoemt - een wilde bijen expositie'. Voor het eerst in Nederland is dezelfde expositie op hetzelfde moment bij zoveel musea tegelijkertijd te zien. De expositie is onderdeel van het landelijk project Nederland Zoemt, waarin diverse partijen in actie komen voor de wilde bijen in ons land.

Bezig als een bij
In de expositie stappen de bezoekers in de wereld van de bij en leren zo van alles over deze wonderlijke insecten. Bezoekers kunnen zelf sjouwen met stuifmeel, rondlopen in een dik behaarde jas of de weg vinden in een bloem. ‘Het leven van bijen gaat niet over rozen!’, zeggen de initiatiefnemers LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milileu. 

Hulp voor de bij
Wilde bijen hebben het zwaar. Nederland biedt ze onvoldoende leefgebied, woonruimte en voedsel. Tijdens de expositie leert de bezoeker alles over het leven en het nut van wilde bijen, maar ook dat het niet goed met ze gaat. Daarom besteedt de expositie ook aandacht aan oplossingen: Wat kan je dan doen om de bijen te helpen? En, hoe kun je bijdragen aan onderzoek naar bijen?

Klik hier voor meer informatie.