©Jorrit Lousberg
©Jorrit Lousberg
©Jorrit Lousberg

NEMO Science Museum uitgeroepen tot kindvriendelijkste museum van Nederland

Het NEMO Science Museum uit Amsterdam is door meer dan 4.000 Museuminspecteurs verkozen tot hét Kidsproof Museum 2020. Ruim 12.000 keer werden alle Nederlandse musea het afgelopen jaar onder de loep genomen door de Museuminspecteurs (t/m 12 jaar).  

60 musea, verspreid over het hele land, mogen zich komend jaar Kidsproof noemen. De musea ontvingen deze titel tijdens de Museumkids Awards in het Archeon te Alphen aan de Rijn. Te midden van de top-10 Museuminspecteurs reikte presentatrice Kim-Lian van der Meij de prijzen uit. Na de Museumkids Awards is meteen het 9e inspectieseizoen gestart, dat tot en met 25 oktober 2020 loopt. 

Tijdens de Museumkids Awards is ook de Museumeducatie Prijs uitgereikt. Een tweejaarlijkse prijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om samenwerkingen tussen basisscholen en musea in het zonnetje te zetten. De hoofdprijs van €45.000 is voor het Sint-Maarten Debat van Museum Catharijneconvent o.a. in samenwerking met CBS De Wegwijzer uit Zeist. Het geldbedrag is bedoeld om bijzondere en vernieuwende projecten met het museale veld te delen en navolging ervan te stimuleren. Het project Wie ben ik, wie was jij? van het Nationaal Archief in samenwerking met Basisschool De Ark uit Den Haag ontving de tweede prijs van €5.000.