Beeld: NEMO.
Luchtfoto Marineterrein (2014). Beeld: Siebe Swart.

NEMO Science Museum verovert meer Amsterdam

Het museum NEMO, dat geliefd is bij binnen- en buitenland, krijgt een tweede locatie op het Marineterrein. Dat maakte het Bureau Marineterrein Amsterdam en Nemo Science Museum afgelopen vrijdag bekend. De Studio, de naam van de nieuwe vestiging, wordt het laboratorium voor het iconische museum; een plek waar plaats is voor vernieuwing en verrassende programma’s en die helpt om het karakter te ontwikkelen. 

Alleen het water scheidt beide locaties van elkaar. In de toekomst zou een brug tussen de NEMO en de Studio een fantastische verbinding laat het museum weten. Met de Studio wil NEMO het huidige science museum aanvullen zoals we van het museum gewend zijn. Laagdrempelig en interactief met nieuwe tentoonstellingen en activiteiten voor iedereen. 

Rol van wetenschap & technologie in de samenleving
‘Iedereen lijkt het er over eens dat oplossingen voor belangrijke vraagstukken in de wetenschap gevonden worden. Het is belangrijk dat burgers zelf kennis nemen van deze wetenschappelijke vraagstukken en technologische ontwikkelingen. Niet alleen om zich er een mening over te vormen, maar ook om actief bij te dragen aan oplossingen voor hun eigen leefomgeving,’ aldus Michiel Buchel, directeur NEMO. ‘De Studio biedt ons de ruimte om op de NEMO-manier, begrijpelijk voor een brede doelgroep en interactief, samen met inhoudelijke partners jong en oud bij vraagstukken, ontwikkelingen en oplossingen te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan de rol van wetenschap & technologie in een stedelijke omgeving en het Amsterdam Smart City programma. Hiervoor ontwikkelt NEMO samen met wetenschappelijke partners programma’s om burgers te informeren en te betrekken.’

NEMO verwacht in de tweede helft van 2019 met de eerste programma’s op de nieuwe locatie te starten.