Nieuw in Zuid-Holland: Museum De Voorde Zoetermeer

Museum De Voorde is een nieuw museum, voortkomend uit het Stadsmuseum Zoetermeer. Het is opgericht in een tijd waarin steeds meer mensen op zoek zijn naar zichzelf en hun identiteit. Het museum wil bijdragen aan acceptatie en onderling begrip door mensen te laten zien dat we allemaal anders zijn, maar ook veel overeenkomsten hebben.

Het museum biedt activiteiten rondom actuele thema’s, alsmede tentoonstellingen met als basis onze Collectie Populair Design vanaf de jaren ’50 tot nu. Die staat voor verschillende en veranderende levensstijlen. Bezoekers ontdekken de verhalen achter de objecten en gaan hierover in gesprek met familie, vrienden en collega’s.

De tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ gaat over zes generaties en alles wat zij delen. In de tentoonstelling ontdek je wat de Babyboomers gemeen hebben met de Millennials en waarom de Stille generatie helemaal niet zo stil is. Je ziet iconen van alle generaties, van het Tientje van Lieftinck tot het korset van Anita Doth uit de videoclip ‘No Limit’. Je speelt retrogames op een ouderwetse Arcademachine en ontdekt wat de crisis te maken heeft met Flippo's. Op de 2e verdieping ontdek je in de tentoonstelling ‘… en wie ben jij?’ op een vrolijke manier hoe je identiteit wordt gevormd.

Het museum opende onlangs met een festivalweekend voor publiek. Wethouder cultuur Robin Paalvast opende het museum officieel samen met eregast Anita Doth (zangeres 2Unlimited) als vertegenwoordiger van de Pragmatische Generatie. De vrijdagavond werd afgesloten met een experiment van documentairemaker Sunny Bergman.

Klik hier voor meer informatie over Museum De Voorde.