Nieuwe Banksy in Wales ontdekt

Onverwacht een Banksy kunstwerk op je garage, menig mens zou er blij mee zijn. Het overkwam Ian Lewis. Hij had niet door dat de muurschildering van Banksy was, maar vond het een prachtig kunstwerk. Sinds het bekend is dat de kunst van Banksy is, is zijn wereld op zijn kop gezet.

Elke dag en nacht komen mensen op het kunstwerk af. De afbeelding is op een hoek geplaatst, zodat je aan de ene kant een jongen ziet die zijn armen spreidt en tong uitsteekt om de sneeuwvlokjes op te vangen. Aan de andere kant zie je dat de sneeuwvlokjes afkomstig zijn van een vuurkorf, de jongen vangt dus geen sneeuwvlokjes maar as. Het kunstwerk zou als een protest tegen de klimaatvervuiling en bijhorende impact op de jongere generatie kunnen worden opgevat.

Ian Lewis heeft de overheid om hulp gevraagd. Hij kan niet in zijn eentje de bezoekersstroom reguleren en wil het kunstwerk het liefste laten verplaatsen. Ook draait hij voor de kosten op, omdat het op een privé gebouw is geschilderd. Wat er met de kunst gaat gebeuren is nog niet duidelijk.