Nieuwe schenkingen hedendaagse kunst voor Chabot Museum in Rotterdam

Met veel dankbaarheid heeft Chabot Museum Rotterdam schenkingen mogen ontvangen. Het gaat om twee schenkingen uit de hedendaagse kunst.

Naar aanleiding van de tentoonstelling INLEVEN/INLIJVEN – Marjolein van den Assem ontmoet Henk Chabot – schonk Marjolein van den Assem haar monumentale werk Via Campagnano.

Via Compagnano van Marjolein van den Assem was samen met werken van Henk Chabot te zien in de tentoonstelling INLEVEN/INLILJVEN. Het werk is representatief voor Van den Assem haar werkwijze. Het is de weerspiegeling van een wandeling langs plekken die Nietzsche bezocht.  Vanuit haar herinnering heeft Van den Assem het landschap een eigen draai gegeven. ‘Het is alsof Via Compagnano gemaakt is voor onze muren’, zegt het Chabot museum.

De tweede schenking is het werk Rotterdam, Schiedamsedijk 14 V’40. Een werk van Raquel Maulwurf. De schenking komt uit een particuliere collectie en is onderdeel van de serie Trümmerfelder. Een serie waarin Maulwurf de verwoestingen van verschillende Europese steden in de Tweede wereldoorlog in beeld brengt.

Zowel werk van Maulwurf als Van den Assem is al eerder vertegenwoordigd in de collectie van het Chabot Museum. De werken maakten deel uit van de privéverzameling van Armando, deze werd in zijn geheel aan het museum geschonken.

Klik hier voor meer informatie.