Beeld: David Cenzer.

Nieuws of Nonsens met o.a. Arjen Lubach bij Beeld en Geluid

Aanstaande meivakantie organiseert Beeld en Geluid in Hilversum de Nieuws of Nonsens dagen. Tijdens deze week legt het museum de (nieuws)media en journalistiek onder het vergrootglas. Zo komt Arjen Lubach langs, om te vertellen over satire, en is er een lezing over mediatrends door onderzoeksjournalist Marc Josten (hoofdredacteur HUMAN). De Nieuws of Nonsens dagen zijn de aftrap voor een jaarlijks terugkerend Nieuwsfestival.

Lezingen, #metoo en rapper Boef
De Nieuws of Nonsens dagen bieden een uitgebreid aanbod van leerzame masterclasses en lezingen. Op zondag 29 april geeft hoofdredacteur en Journalist van het Jaar Eric Smit een masterclass over zijn journalistieke platform Follow The Money. Daarnaast is er op 1 mei een college over het ontstaan van mediahypes door onderzoeksjournalist Marc Josten. Hierbij zal hij het hebben over onderwerpen als #metoo en de ophef rondom rapper Boef.

Politieke framing en Arjen Lubach over satire
Op 2 mei brengt Beeld en Geluid een avond vol satire. Arjen Lubach praat over het belang van satire en hoe je met humor nieuws benadert en verspreidt. Vervolgens vullen twee komieken de rest van de avond.

Op 4 mei vindt er verder een lezing van debatdeskundige Lars Duursma plaats, over de manier waarop politici grote maatschappelijke onderwerpen strategisch in het nieuws brengen.

Ook voor kinderen, tieners en gezinnen is er een uitgebreide programmering. De Nieuws of Nonsens dagen duren van 28 april t/m 6 mei. 

Klik hier voor meer informatie.