Matias North via Unsplash

Nominaties NS Publieksprijs 2021 bekend: eerste hoofdstukken gepubliceerd

De genomineerde boeken van dit jaar zijn Derksen van Michiel van Egmond en Antoinette Scheulderman, Bonuskind van Saskia Noort, Martien van Jan Dijkgraaf, Opgewekt naar de eindstreep van Hendrik Groen en Wen er maar aan van Maike Meijer. De boeken maken deel uit van de best verkochte titels van 2021. 

Nieuwe gezichten zijn Lale Gül, Maike Meijer en Jan Dijkgraaf. Van Egmond, Groen en Noort zijn allemaal al eens eerder genomineerd. Noort heeft nog nooit gewonnen, maar misschien komt daar dit jaar verandering in. De winnaar mag een jaar lang gratis eerste klas reizen, krijgt een sculptuur van Jeroen Henneman en een bedrag van 7500 euro. 

Tot en met 17 november kunnen mensen kiezen tussen de genomineerde boeken. Het is ook mogelijk om op een ander boek te stemmen. Ter inspiratie worden de eerste hoofdstukken van de nominaties verspreid in de trein, bibliotheek, boekhandel en op het web in de vorm van miniboekjes.

De winnaar van de NS Publieksprijs 2021 wordt op 17 november bekendgemaakt in op NPO 1 in de talkshow 'M'. Vorig jaar won Rutger Bregtman met zijn boek De meeste mensen deugen. 

Nog niet gestemd? Dan kun je dat hier doen!