Beeld: The Shape of Water.James Jean/Fox Searchlight.

Ontdek film in Natlab Eindhoven

Vanaf 19 april kunnen filmliefhebbers trecht bij Natlab Eindhoven voor een filmcursus. Het thema is transformatie speelt in op het regelmatig terugkerende onderwerp in de filmindustrie. 

Tijdens de cursus wordt onder andere aandacht besteed aan de transformatie van de held. Wat zijn de verschillende vormen waarin deze voorvechters voorkomen? Ook de ontwikkeling van de verhoudingen tussen man en vrouw en tussen mens en natuur worden besproken tijdens de cursus. Is verandering wel altijd een verbetering

De avonden worden verzorgd door docent Jan Salden. Hij is docent filmtheorie en geschiedenis aan de Academie van Beeldende Kunsten Maastricht. Hij geeft regelmatig filmlezingen voor De Filmkrant Live in heel Nederland en is vaste filmrecensent van L-1, de radio-omroep van de provincie Limburg. Zo heeft hij ook al eerder cursussen gegeven in Natlab. 

Vanaf volgende week 19 april start de filmcursus. Elke donderdagavond van 19.30 tot 21.00 is Natlab de plek voor alle filmnieuwsgierigen en liefhebbers. Iedereen kan deelnemen aan de vierdelige cursus.

Het programma
Do 19 april: Verandering is verbetering?
Do 26 april: Het veranderde beeld van de held
Do 3 mei: Meer dan het aanrecht: de veranderde verhoudingen tussen man en vrouw
Do 17 mei: Mens en natuur: van veroveren naar koesteren 

Klik hier voor de kosten en om in te schrijven.