Het Vredespaleis in Den Haag.

Ontdek Nederlands tempel van vrede en recht

Het Vredespaleis staat bekend als een van de meest imposante gebouwen van Den Haag. Maar wat gebeurt er precies in het Vredespaleis? Hoe wordt daar elke dag aan vrede gewerkt? 

Alle weekenden van april opent het Vredespaleis haar deuren voor publiek. Begeleidt door een gids leren bezoekers over het gebouw en de instanties die er gehuisvest zijn. Zo ontdek je de Grote en Kleine Rechtszaal, de gaanderijen en de Japanse Zaal. Stuk voor stuk ruimtes die een indrukwekkend presentatie geven van het gebouw. 

Vredespaleis
Tijdens de Tweede Vredesconferentie in 1907 werd de eerste steen gelegd van het Vredespaleis. De conferentie bracht 44 landen samen om zich te buigen over de onrust in Europa. Niet alleen diende het bouwwerk tot onderkomen van een juridische instelling, ook was het paleis decennialang het huis van de droom tot wereldvrede.

Het Vredespaleis raadt aan de tentoonstelling en film in het Visitors Centre te bekijken voor deelnemen aan de rondleiding.

Tickets kosten €9,50. Kinderen t/m 10 jaar mogen gratis deelnamen aan de rondleiding (max. twee kinderen per volwassene). Rondleidingen duren ca. 45 minuten en worden aangeboden in het Nederlands en Engels.Aankomende data zijn 21, 22, 28, 29 april. 

Klik hier voor meer informatie en tickets.