Beeld: Stichting Achterhoek Toerisme.

Op cultuursafari naar de Achterhoek met directeur Rijksmuseum

Vanuit de Randstad naar de Achterhoek. Samen met Stichting Achterhoek Toerisme nam Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, vier Randstedelingen mee naar Achterhoeks cultuurschoon. Het viertal liet zich verrassen en gaf na afloop een stralende conclusie.

Fietsen en wandelen. Rust en natuur. Dat is wat Nederland grotendeels weet over de Achterhoek. Het is de cultuur die nog lang niet voldoende aandacht krijgt volgens Stichting Achterhoek Toerisme. Daarom is de stichting in 2015 de campagne ‘Musea in de Achterhoek’ gestart. Een campagne die de Gelderlandse musea, kastelen, landgoederen en horeca uitlicht. 

Om de campagne ‘Musea in de Achterhoek’ te versterken heeft de stichting een promotievideo laten maken waarin twee stellen door de directeur van het Rijksmuseum de Achterhoek in worden gestuurd. Door ‘Musea in de Achterhoek’ gepaard met de komst van grote publiekstrekkers als Museum MORE in Gorssel is er ook echt een stijging te zien qua cultuurbezoekers in de Achterhoek. Stichting Achterhoek Toerisme moedigt iedereen aan om ook de Achterhoek aan te gaan.