Beeld: Anne Frank Huis

Opening vernieuwd Anne Frank Huis

Op 22 november wordt het vernieuwde Anne Frank Huis geopend door Koning Willem-Alexander. Het museum is twee jaar bezig geweest met de werkzaamheden. Het museum heeft zich aangepast aan de minder geïnformeerde doelgroep.

Een groot deel van de bezoekers van het museum zijn jonger dan 25 jaar en komen uit landen buiten Europa. Het museum wil dieper in gaan op de historische context en de achtergronden van het levensverhaal van Anne Frank. De bezoekers nemen toe, maar zijn minder geïnformeerd over de oorlog en hoe deze verliep. Het museum speelt hier op in door bijvoorbeeld het verloop van de oorlog in Amsterdam en de Jodenvervolging in de rest van Europa in beeld te brengen.

De meest opvallende verandering is de ingang van het museum, die niet meer aan de Prinsengracht is maar op de Westermarkt. Ook hoeven bezoekers niet meer in de rij te staan door het gebruik van een tijdslot. Een deel van de kaartjes komen twee maanden vantevoren vrij en een ander deel is een dag vantevoren beschikbaar.