Still uit de VR-installatie CARNE y ARENA van Alejandro González Iñárritu.

Oscarwinnende VR-installatie CARNE y ARENA in Eye Filmmuseum

Vanaf juni is in het Eye Filmmuseum in Amsterdam en de Fenixloods in Rotterdam de grensverleggende virtual reality-installatie CARNE y ARENA van Alejandro González Iñárritu te ervaren. Het werk transformeert op indringende wijze de bezoeker tot vluchteling.

Regisseur Alejandro González Iñárritu is de laatste tien jaar wereldberoemd geworden met Oscarwinnende films The Revenant en Birdman, maar zijn nieuwste prijswinnende project is geen film. CARNE y ARENA is een individuele ervaring, gebaseerd op waargebeurde verhalen van migranten uit Mexico en Centraal Amerika. De bezoeker loopt met blote voeten in het zand en waant zich in de onbarmhartige grenswoestijn tussen Mexico en de Verenigde Staten. CARNE y ARENA is gemaakt met state of the art virtual reality-technologie om een ruimte met meerdere verhaallijnen van echte mensen tot leven te brengen.

CARNE y ARENA ging in mei 2017 in première als eerste VR-installatie ooit in de officiële selectie van het filmfestival van Cannes. CARNE y ARENA was eerder te zien in de Fondazione Prada in Milaan, Tlatelolco University Cultural Center in Mexico-Stad en LACMA in Los Angeles. CARNE y ARENA kreeg in oktober 2017 een Special Academy Award (Oscar) toegekend voor de visionaire en krachtige manier van storytelling.

Amsterdam en Rotterdam
CARNE y ARENA is in Nederland op twee plekken te zien. Deze zomer in Amsterdam (15 juni t/m 26 augustus 2018) als tweede werk in de serie Xtended, waarin Eye aandacht besteedt aan spraakmakende Virtual Reality-projecten van filmmakers en kunstenaars. In oktober verhuist ze naar de Fenixloods in Rotterdam, waar de installatie te bezoeken is tot en met International Film Festival Rotterdam (oktober 2018 t/m 3 februari 2019). 

De online kaartverkoop voor CARNE y ARENA in Amsterdam start op 1 juni 2018 voor slots van 17 juni t/m 1 juli 2018. Kaarten voor de volgende periode gaan twee weken daarvoor in de verkoop. Let op: kaarten zijn alleen online te koop via de website van het Eye. 
Klik hier voor meer informatie en de kaartverkoop.