Beeld: Sofie Knijff.

Performance HUiD keert eenmalig terug

Met tromgeroffel verbreekt HUiD na een jaar de stilte. Zoals geen een andere voorstelling dat doet, ontmoet de theatershow HUiD zichzelf opnieuw voor een eenmalige voorstelling. 

Aanraken en reageren 
Het beeldende en muzikale optreden HUiD verbindt de muzikanten van Slagwerk Den Haag en de fysieke performers van Schweigman&. Het optreden speelt in op aanraken en contact maken. De manier waarop de slagwerker zijn trommel bespeelt is de aanleiding voor een bewogen stuk. Wrijven, slaan, aaien. De huid van de trommel trilt en is samen met zijn bespeler op zoek naar geluid. 

Wat als die huid nog niet ontdaan is van het menselijk lichaam? De aanraking zorgt dan niet alleen voor een compleet andere klank, maar ook degene die geslagen of geaaid wordt begaat een totaal andere beleving. 

‘Vorige week speelden we in Utrecht voor een volle, zeer aandachtige zaal. Na een jaar rust is de voorstelling zo mooi en subtiel op haar plek gevallen, alle finesse en verdieping die nog mogelijk was heeft plaatsgevonden, dit is zoals die moet zijn; echt een pareltje,’ vertelt Boukje Schweigman (Scheiwman&) over de laatste keer HUiD. ‘Fascinerend te zien hoe een voorstelling nog kan groeien door deze een jaar te laten rusten. Heel fijn dat we HUiD nog spelen, grijp je kans want komende week speelt HUiD alweer voor het laatst!’

De allerlaatste keer HUiD speelt op dinsdag 17 april om 20.15 in de Koninklijk Schouwburg in Den Haag.Klik hier voor meer informatie.