Beeld: Talpa TV.

Pop-up tentoonstelling Verzamelkoorts Parade in Spoorwegmuseum

Op 21 en 22 april presenteert het Spoorwegmuseum de pop-up tentoonstelling 'Verzamelkoorts Parade'. De tentoonstelling is de feestelijke afsluiter van het SBS6-programma ‘Verzamelkoorts!’. Voor de expositie brengen twaalf verzamelaars uit het programma de hoogtepunten uit hun bijzondere collectie mee naar het Spoorwegmuseum. Te zien zijn luchtvaartuniformen, tractoren, zeepjes, Star Wars en Startrek collectie, Elvis memorabilia, Japanse media, piratenmuziek, fluiten, filmapparatuur, een Eftelingverzameling en een spoorwegverzameling. Presentatrice Kim-Lian opent zaterdagochtend 21 april om 11.00 de tentoonstelling.


De verzamelingen
Na iedere aflevering van Verzamelkoorts! mochten kijkers stemmen op hun favoriete verzameling of verzamelaar. Per aflevering kregen de twee winnaars een uitnodiging voor de Verzamelkoorts Parade. Zij tonen een (gedeelte van) hun verzameling in het Spoorwegmuseum. De fanatiekelingen tonen de objecten waar het allemaal mee is begonnen, de topstukken, de meest waardevolle of meeste bijzondere objecten uit hun verzamelingen. Kim-Lian van der Meij interviewt op zaterdag (11.00 – 14.00) en zondag (14.00 – 17.00) de verzamelaars, zij vertellen over hun passie voor verzamelen. Het Draagbaar Radio Orkest (zaterdag) en de Slampampers (zondag) verzorgen de muziek.

Verzamelkoorts
Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand verzamelt het. In de tweede serie van ‘Verzamelkoorts’ zocht presentatrice Kim-Lian van der Meij fanatieke verzamelaars thuis op en dompelde zich onder in hun bijzondere leven. ‘Verzamelkoorts!’ werd in maart en april 6 weken lang uitgezonden op SBS6. De serie wordt afgesloten met de pop-up tentoonstelling in het Spoorwegmuseum.

Voor Verzamelkoorts Parade gelden de reguliere entreeprijzen van het Spoorwegmuseum. Museumkaarthouders en mensen met de BGL VIP-kaart hebben gratis toegang.

Klik hier voor meer informatie.