Foto: Max Kneefel

Power Plant wint Public Award bij Dutch Design Awards 2019

Volgens de bezoekers van Dutch Design Week 2019, verdient Marjan van Aubel Studio met Power Plant de Public Award van Dutch Design Awards. Met een kleine meerderheid van de stemmen koos het publiek voor dit project, waarmee Van Aubel een oplossing onderzoekt voor twee van de grootste problemen van onze tijd: het voedsel- en het energievraagstuk.

Nieuwe biotechnologieën maken voedselproductie efficiënter, maar kosten doorgaans veel energie. Power Plant is een energieneutrale plantenkas waarin zowel elektriciteit als voedsel geproduceerd wordt door middel van zonlicht. De aarde ontvangt elk uur voldoende zonlicht om de hele planeet voor een heel jaar van genoeg elektriciteit te voorzien. Daardoor Power Plant onderzoekt hoe zonnecellen dusdanig geïntegreerd kunnen worden in onze dagelijkse omgeving, zodat deze onuitputbare bron optimaal benut wordt en voor een veel grotere groep mensen toegankelijk wordt.

Bezoekers konden een stem uitbrengen op hun favoriet tijdens de expositie van alle genomineerden en winnaars van Dutch Design Awards. Hiermee wil Dutch Design Awards het publiek stimuleren om de projecten zelf te komen bekijken. In totaal hebben meer dan 5000 bezoekers hun stem uitgebracht.