Beeld: ANNE+

Première van ANNE+ bij het Nederlands Film Festival

Tijdens het Nederlands Film Festival is ANNE+ in première gegaan. ANNE+ is een zesdelige short-format serie en gaat over Anne, een lesbische twintiger die terugkrijgt op haar liefdesleven in haar studententijd. Voor het eerst is er een serie die niet draait om homoseksualiteit, maar om liefde.

In elke aflevering staat een relatie van Anne centraal. In haar studententijd krijgt ze een relatie met Lily, die ze vier jaar later tegen het lijf loopt. Lily was haar eerste liefde en op het moment dat ze haar tegenkomt haalt dat veel bij haar los. Ze kijkt terug naar haar liefdesleven in haar studententijd. De meisjes voor wie ze viel zijn heel verschillend, net zoals de relaties die ze met hen had. De relaties gaan van een affaire met haar baas tot onbeantwoorde liefde. Hoe verschillend ze ook waren, het heeft Anne gevormd tot wie zij in het heden is. 

ANNE+ is ontwikkeld door scenarist Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux, de serie is voor beide hun debuut. Zij vinden dat er een tekort aan lesbische rolmodellen in de media is en als die er wel zijn, wordt het vaak problematisch in beeld gebracht. Anne’s karakter, gespeeld door Hanna van Vliet, is iemand waarmee iedereen zich zou kunnen identificeren.

Om bij te dragen aan een bredere representatie in de media van diversiteit in geaardheid, genderidentiteit en de zichtbaarheid en acceptatie van deze thema’s wereldwijd, is de ANNE+ Stichting ontwikkeld. De serie ANNE+ is de eerste content uiting van de ANNE+ Stichting. Bekijk de webserie op de site van ANNE+.