Beeld: Nederlands Openluchtmuseum.

Prinses Margriet opent ‘Wij gaan naar Canada’ in Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Op donderdag 3 mei opent Prinses Margriet de presentatie ‘Wij gaan naar Canada’. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de emigratiegolf Nederlanders die in de jaren ’50 naar Canada vertrok. 

Het waren Nederlands die stuk voor stuk geluk zochten aan de andere kant van de oceaan. Maar wat kregen zij allemaal voor hun kiezen? Alles moest achtergelaten worden om opnieuw te beginnen. De expositie laat deze dilemma’s en emotionele keuzes op verschillende manieren zien. Na een korte toespraak door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses zelf, zal Prinses Margriet ‘Wij gaan naar Canada’ openen. 

Hoop versus angst
‘Wij gaan naar Canada’ vertelt het verhaal van de verschillende meningen over het emigreren naar Noord-Amerikaanse land. Terwijl het ene gezinslid er hoop uithaalde, was de ander bang voor verandering en het onbekende.  

Aanwezigheid Koninklijk Huis
De koninklijke familie heeft een sterke band met het land. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vonden kroonprinses Juliana en haar dochters onderdak in Ottawa, waar prinses Margriet in 1943 geboren is.