De winnaars van de publieksprijs van de campagne van Brabant Cultuur. Vlnr Frank Adams, gedeputeerde Henri Swinkels, Jacqueline Hamelink en Marieke Vromans. Beeld: Marc Bolsius.

Publieksprijswinnaars schitteren voor Brabant Cultuur

Marieke Vromans, Frank Adams en Jacqueline Hamelink zijn door het publiek verkozen als de gezichten van de campagne Brabant Cultuur. De drie Brabantse talenten zetten zich de komende maanden in voor Brabantse cultuurverbreding. Brabant straalt kunst en cultuur en dat willen zij samen met Brabant Cultuur binnen en buiten de provincie verspreiden.

Gedeputeerde Henri Swinkels (Leefbaarheid & Cultuur) maakte bekend dat er op deze drie culturele talenten het meest gestemd is. Dat gebeurde maandagavond 26 februari in het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch. Uit meer dan 170 genomineerden zijn Adam, Hamelink en Vromans gekozen. Naast dat zij het gezicht zijn van de campagne, winnen zij ook een geldbedrag van €2500,-.

Frank Adams
Tilburger Frank Adams is artistiek dirigent van verschillende orkesten in Brabant. Zowel op professioneel als recreatief niveau leidt Adams de muzikantengroepen. Zo is hij mede-initiatiefnemer van het Tilburgse nieuwe kamerorkest. Hij dirigeerde afgelopen jaren in binnen- en buitenland.

"Deze prijs stelt me in staat om mezelf profileren. Het is een publieksprijs, dus mijn publiek waardeert me genoeg om de moeite te nemen om op me te stemmen. Dat vind ik geweldig. Bovendien heb ik door deze campagne de andere 29 talenten leren kennen, het overgrote deel kende ik nog niet. Dat is toch prachtig!", reageert Adams op de prijs.

Jacqueline Hamelink
Jacqueline Hamelink (Tilburg) is artistiek leider bij Sounding Bodies. Als celliste, performer en maker beweegt ze zich vanuit het hedendaagse muziektheater, tussen en over de grenzen van muziek, dans, theater en beeldende kunst.

Ze is ontzettend blij met de prijs: "Ja, eigenlijk veel blijer dan ik had verwacht. Ik vind iedereen die genomineerd is al geweldig, dus ik had helemaal nergens op gerekend. Ik wil met mijn werk graag mensen gelukkig wil maken en wil ze raken, en blijkbaar zijn er genoeg mensen geweest die dat zo voelen. Daar doe je het voor. Super dat ze ook de moeite hebben genomen om op me te stemmen."

Marieke Vromans
De derde winnaar, ook uit Tilburg, is Marieke Vromans. Opgeleid als landschapsarchitect en grafisch ontwerper verbindt ze beeldende kunst met de openbare ruimte.

Marieke: "Ik vind dit wel echt een erkenning. Ik maak mijn werk voor mensen, en dit is een publieksprijs dus dat betekent veel voor mij. Het is belangrijk dat ik mijn visie op de openbare ruimte meer kan uitdragen, en zo'n prijs helpt bij de zichtbaarheid en de bekendheid van mijn werk. Ik ben er dus heel blij mee."

Brabant Cultuur
De initiatiefnemers van Brabant Cultuur willen Brabants rijke cultuur zichtbaar en herkenbaar maken bij een groter publiek. De campagne laat talenten, organisaties en initiatieven uitblinken. Iedereen moet weten dat ze uit Brabant komen.

Klik hier voor meer informatie.