Performance Poëziebus. Beeld: Poëziebus en Look J. Booden.

Rijdende dichterstour doorkruist Nederland

Ook dit jaar trekt de Poëziebus weer door België en Nederland. De bustournee start in ons buurland op 6 augustus en rijdt met 20 podiumdichters uit beide landen in één week naar Amsterdam. In Nederland stop de bus in Rotterdam, Maastricht en Zwolle. 

Poëzie-evenement op wielen
In 2015 begon de Poëziebus Tour enkel als wagen met vier wielen met woordenkunstenaars als passagier. Inmiddels zit de bus vol en is er naast een mobiel podium ook een uitgebreid randprogramma.  

Dit jaar introduceert de Poëziebus de Steltenbus: Een unieke combinatie van poëzie en straattheater. De Steltenbus heeft geen wielen, maar zoals de naam zegt beweegt door twee steltenlopers door de stad. Dichters duiken op onverwachte steden in de stad op geven vanuit de Steltenbus pop-up optredens. Zo vliegen de woorden letterlijk om de oren van voorbijgangers en toeschouwers. 

Ook de rest van het programma laat de beleving van het publiek niet met rust. Bezoekers kunnen op verschillende manieren de interactie opzoeken met de artistieke stoet. Meedoen aan een workshop, een onderwerp aandragen voor de dichter op het podium of een persoonlijk gedicht ontvangen. Er zijn weinig redenen om stil te staan toekijken tijdens de dichterstour. De Poëziebus wil publiek verbazen, ontroeren en laten lachen.

Deelnemende dichters
De 20 podiumdichters die deelnemen laten geen genre of stijl op taalgebied met rust. Klanken en woorden zullen klinken van Antwerpen tot Amsterdam. 

De deelnemende dichters zijn:
Lucie de Droom, Laure-Anne Vermaercke, Lindah Nyirenda, De Alchemist, Erika De Stercke, Onias Landveld, Karin van Kalmthout, Kristien Spooren, Maxime Garcia Diaz, Steven Graauwmans, Insayno, Sabina Lukovic, Flow 5, Tijgerlelie Wijnhard, Jan Wagenaar, Noctu, Dorien Dijkhuis, Rommelhond, Hind Eljadid, Nick J. Swarth

Klik hier voor meer informatie.