The Rolling Stones

Rolling Stones-tentoonstelling Unzipped in 2023 terug naar Groninger Museum

De tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped keert in 2023 terug naar het Groninger Museum. Dat is de uitkomst van een overleg tussen directeur Andreas Blühm en het management van The Rolling Stones. 

Het Groninger Museum heeft met het management van de Rolling Stones een overeenstemming bereikt om de tentoonstelling in 2023 terug naar Groningen te halen. Management en band waarderen de inspanningen van het museum en balen dat de pandemie een groot publiekssucces verhinderd heeft. “We are sorry to leave Groningen where we felt very much at home. Now we are happy to announce that we will return soon!”    

Het Groninger Museum is dankbaar voor het genereuze gebaar van de Rolling Stones. “Het is nog nooit voorgekomen dat een tentoonstelling twee keer naar hetzelfde museum is gereisd, maar deze tijden vragen om originele oplossingen”, zegt directeur Andreas Blühm. “Het is ontzettend zonde dat niet meer mensen van Unzipped konden genieten en we verheugen ons op de herkansing in 2023.”

De expositie opende in november vorig jaar de deuren, maar moest vanwege de tweede lockdown een maand later alweer dicht. Aanvankelijk zou Unzipped tot eind februari duren. Dat werd later verlengd tot 28 maart, en nog weer later tot 18 april. Nog langer verlengen was niet mogelijk omdat de expositie vanaf juni in Marseille te zien is.    

The Rolling Stones – Unzipped is de eerste internationale tentoonstelling ooit over de Britse rockband. Aan de hand van ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de band, geeft de tentoonstelling een indrukwekkend kijkje achter de schermen.  

Terug naar het overzicht