foto: Mondriaanhuis

Schilderwedstrijd Mondriaanhuis

Voor de tweede keer organiseert het Mondriaanhuis in Amersfoort de schilderwedstrijd Geïnspireerd door Mondriaan. Vanaf vrijdag 3 januari kan iedereen die van schilderen houdt een wedstrijdformulier en een gratis schilderdoek van 25 x 25 cm bij het Mondriaanhuis ophalen en zelf aan de slag gaan. De prijsuitreiking is op zaterdag 7 maart 2020, de 148e geboortedag van Piet Mondriaan.

De opdracht van de schilderwedstrijd is: laat je inspireren door Mondriaan. 
Piet Mondriaan schilderde gedurende zijn artistieke loopbaan diverse onderwerpen in uiteenlopende stijlen, van figuratieve landschappen, bloemen en portretten tot de bekende abstracte composities met primaire kleuren. Deelnemers aan de Mondriaanwedstrijd kunnen zelf bepalen door welke stijl of welk aspect van Mondriaan zij zich geïnspireerd voelen en dit in hun eigen creatie naar voren brengen.  

Vanaf 3 januari t/m 24 februari is een gratis schilderdoek (zolang de voorraad strekt) en wedstrijdformulier op te halen bij de balie van het Mondriaanhuis. Het is ook mogelijk om zelf een doek aan te schaffen, mits de maat 25 x 25 centimeter is.  Deelnemers kunnen t/m vrijdag 28 februari 2020 hun werk inleveren bij het Mondriaanhuis. Alle inzendingen zullen tijdelijk worden geëxposeerd in het Doe-het-zelf-atelier van het museum. 

Een deskundige jury zal de winnaars selecteren, die op zaterdagmiddag 7 maart bekend worden gemaakt. De schilderwedstrijd is zowel voor volwassenen als voor de jeugd van 4 t/m 11 en van 12 t/m 18 jaar. In alle drie de categorieën worden twee winnaars geselecteerd (1e en 2e prijs). De 1e prijs is een overnachting plus ontbijt bijHein.