Schilderworkshops in het Mondriaanhuis

Schuilt er een stiekeme Mondriaan in jou of vind je het gewoon heerlijk om met een penseel over het doek te gaan? Het Mondriaanhuis Amersfoort organiseert vanaf dinsdag 3 april schilderworkshops voor volwassenen.

Amsterdam-Parijs-New York
De serie schilderworkshops gaan in op Mondriaans ontwikkeling in de schilderkunst. Daarbij is het drieluik ‘Amsterdam-Parijs-New York’ de aanleiding voor de thema’s van de workshops. De drie workshops gaan een voor een langs de wereldsteden; Amsterdam, Parijs en New York.

Denk, droom en werk als Mondriaan
Onder leiding van een workshopdocent leer je over hoe Mondriaan dacht, droomde en werkte. Zo gaan zijn identiteit en oeuvre veel verder dan de abstracte composities waarmee hij bekend werd. Het zou geen workshop zijn, als je zelf niet achter de schildersezel plaatsnam. ‘De beste manier om Mondriaan te doorgronden is door het zelf te proberen’, zegt het Mondriaanhuis.  

3 april: Amsterdam
Amsterdam focust op de figuratieve beginperiode van Piet Mondriaan. Tijdens zijn start focuste hij zich vooral op landschappen. Waarom maakte hij deze landschappen en hoe ging hij precies te werk?

20 april: Parijs
Parijs. De Franse hoofdstad waar Mondriaan kennis maakte met het werk van grootheden als Picasso en Braque; een ontdekkingstocht naar zijn eigen abstracte schilderstijl.  

4 mei: New York
De laatste periode van zijn leven bracht Piet Mondriaan door in New York. Wat dreef hem om 25 jaar van zijn leven toe te wijden aan abstracte kunst? Wat wilde hij bereiken? Wat inspireerde Mondriaan? Hoe zette hij zijn composities op?

Praktische informatie
Locatie: Mondriaanhuis, Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort
Tijd: 11.00-13.00
Maximaal 15 deelnemers
Kosten: €10,- per workshop / €25,- voor drie workshops (exclusief entree museum, inclusief materialen en een kopje koffie/thee).

Reserveren is noodzakelijk en kan via educatie@mondriaanhuis.nl.

Klik hier voor meer informatie.