Beeld: Sophie Steengracht, Cloud forest, 120 x 100 cm, olieverf op doek, 2018
Beeld: Sophie Steengracht

Singer Laren presenteert Sophie Steengracht

Elk jaar kiest de Stichting ‘Van Vlissingen Art Foundation’ een talentvolle hedendaagse kunstenaar, deze kunstenaar mag een reis maken om daar inspiratie op te doen voor nieuw werk. De jaar werd Sophie Steengracht gekozen. Zij koos ervoor om naar Peru af te reizen. 

Tijdens haar reis bezocht zij Manu National Park in de zuidelijke Andes van Peru. Het deel van het regenwoud dat Sophie bezocht is voor een groot deel nog ‘onaangetast’, er heerst een enorme biodiversiteit waar zij schetsen en serie foto’s van maakte, die de basis vormde voor haar nieuwe schilderijen.

De kunst van Sophie Steengracht omvat grafische technieken, schilderkunst, sculptuur en fotografie. Haar interesse in flux en constante verandering in de natuur, en de verbeelding hiervan in verschillende animistische culturen en mythen. Sophie onderzoekt ook de wederzijdse samenhang van de mens met zijn omgeving. In haar beelden zoekt ze naar ritmes en organisch groeiende droombeelden van een bezielde wereld.

De stichting 'Van Vlissingen Art Foundation' werd in 2008 opgericht door John en Marine Fentener van Vlissingen-de Pourtalès. Doel van de Stichting is het bevorderen en ondersteunen van kunst in het algemeen en de hedendaagse kunst in het bijzonder. Jaarlijks selecteert de Stichting een talentvolle hedendaagse kunstenaar om belangstelling voor zijn/haar werk in bredere kring te stimuleren. Na Eppe de Haan, Peter Blokhuis, Scarlett Hooft Graafland, Tomas Hillebrand, Erik de Bree, Nathalie Duivenvoorden, Vincent Mock en Bastiaan Woudt, is Sophie Steengracht de negende kunstenaar op rij.

Haar werk is een week te zien in Singer Laren, van 27 november t/m 2 december 2018. Let op: er kunnen geen losse kaartjes voor deze tentoonstelling worden gekocht. Klik hier voor meer informatie.